Tanáraink

Mesmes

Mesmes gyermekkora óra a zene és a tánc szerelmese. Művészi torna, aerobic, egy iskolai tánccsoport szervezése és koreográfiáinak készítése és némi hip-hop tánc után 2004 körül a társastáncokfelé fordult, majd salsával, boogie-woogie-val és west coast swinggel folytatta, 2 év hastáncos kitérővel. Már a középiskolában beállt a lejátszók mögé egy-egy bulin zenélni. 2010-ben salsát kezdett játszani a Parkett Klubban, ahol szervezőként is tevékenykedett, majd ceroc és west coast swing esteken játszott. Lassan kerek 10 éve, 2013-ban figyelmét vonzani kezdte a kizomba és a brazil zouk. Ez a vonzalom azóta is tart. 🙂 Zoukot először Ronaldo Magalhaes de Aguiarnál tanult itthon, majd 2015-től külföldi fesztiválokra kezdett járni, és zouk bulikat kezdett szervezni, ahol zouk DJ-ként újra a pult mögé állt. Egyre mélyebben kezdett a zenével foglalkozni, s ma már nemzetközi eseményekre is hívják játszani. Időközben elkezdte az önismeret és a spiritualitás útját is járni, jógával és tantrával kezdtett foglalkozni, ami jelentősen átformálta életszemléletét és megértését.

“Szerintem a tánc – ahogy a jóga vagy a harcművészetek is – egyben egy önismereti út is, így érdemes tudatos jelenléttel járni rajta, és egyben az egyik legjobb mód arra, hogy kapcsolódjunk a jelen pillanathoz, magunkhoz és a társainkhoz. Ezt a tudatosságot és érzést szeretném felébreszteni, átadni a zouk táncon és az órai gyakorlatokon keresztül, és segíteni az utat a mélyebb kapcsolódások és táncos élmények felé.”

Tanáraim

Akiktől volt szerencsém brazil zoukot tanulni: Ronaldo Magalhaes de Aguilar, Evelyn Magyari Lopez, Derrick Lopez, Anderson Mendes, Brenda Carvalho, William Teixeira, Paloma Alves, Alex de Carvalho, Mathilde Dos Santos, Bruno Galhardo, Raiza Galhardo, Eglantine Oliveira, Alisson Sandi, Audrey Isautier, Rodrigo Delano, Adriana Coutinho, Ruana Vasquez, Ludek Luzny, Pavla Luzna, Monica Nenickova, Jakub Jakoubek, Renato Veronezi, Henry El Velandia (Ry’El), Michael Anderson, Aline Borges, Larissa Thayane, Kadu Pires, Adilio Porto, Lucia Kubasova, William Dos Santos, Lui Salton, Larissa Almeida, Pedrinho Mattos, Linda Mattos, Rick Torri, Larissa Secco, Marck Silva & Melyssa Tamada, Willem Engel, Xena Georgina, Modestas Stonkus, Andrada Calugar, Cristian Calugar, Andreas Stuhlmüller, Monica Stuhlmüller, Ujszászi Dorottya (Dotty), Pasty Pastycho, Arthur & Aiste

Akiktől volt szerencsém tanulni zenei téren: ImPro School Budapest, Sonic School Budapest, Fasang Árpád Zeneiskola fuvola tanszak, Kósa Gábor (dobok, ütős tanszak), Pleszkán Écska (ének), Karina Batista (DJ Kakah)